Sosyal medya ve günlük hayatın içinde sıkça duyduğumuz isimlerden biri olan Ahmet Bostancı, adeta bir gizemle çevrili. Kimliği ve hayatıyla ilgili ortaya atılan sorular, kullanıcıların zihninde merak uyandırıyor. Ahmet Bostancı'nın kim olduğu, geçmişi ve en çok merak edilen konulardan biri olan serbest bırakılıp bırakılmadığı, araştırma yapmak isteyenler için bir bilmece halini almış durumda. Şimdi, bu gizemli hikayenin iç yüzüne birlikte bakalım. İşte detaylar...
Ahmet Bostancı kimdir?
İstanbul'un Gayrettepe semtinde yer alan Hacı Nimet Özden Camii'nde görevli imamın, cuma namazı sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesine karşı çıkarak sosyal medyada paylaştığı video nedeniyle hakaret suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Ahmet Bostancı, ölüm yıl dönümünde Atatürk'e dua etmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti.
Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Ahmet Bostancı ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme, Bostancı'nın tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Bostancı, adliyede "Yaşasın şeriat" sloganlarıyla karşılandı.
Bostancı, cuma namazı sırasında yaşanan olay sonrasında camiden ayrılmış ve tepkisini sosyal medyada paylaştığı video ile dile getirmişti. Video üzerinden Atatürk'e ve dua eden imama yönelik eleştirilerde bulunan Bostancı, Ümraniye'de gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Ahmet Bostancı serbest bırakıldı mı?
Bostancı'nın tahliyesi sonrasında, duruşmanın görüldüğü İstanbul Anadolu Adliyesi çevresinde "Yaşasın şeriat" sloganları atıldı. 20 yaşındaki Bostancı, "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile yargılanmıştı.
Geçen yılın Aralık ayındaki ilk duruşmada kendini savunan Bostancı, sözlerini şu şekilde dile getirmişti: "Bu hakaretlerin İslam dininde kabul görmediğini biliyorum. İslam güzel ahlaka dayalıdır. Bu yüzden pişman oldum. Kanunlar nezdinde de çok pişmanım. Sosyal hayatıma devam etmek istiyorum."
Bostancı, söz konusu paylaşımının planlı bir şekilde 10 Kasım'a denk getirilmediğini ve daha önce de benzer paylaşımlar yaptığını belirtmişti. Mahkeme sürecinde, "Kafir" ifadesiyle Atatürk'ü kastetmediğini savunan Bostancı, paylaşımlarında genel olarak heykellerden bahsettiğini vurgulamıştı.