Türkiye'nin önde gelen gıda şirketlerinden biri olan Armada Gıda, son zamanlarda halka arz planlarıyla gündemi sallıyor. Şirketin halka arz sürecine girmesiyle birlikte yatırımcılar ve sektör takipçileri merakla bekliyor. Armada Gıda'nın bu adımı, şirketin gelecek hedeflerini ve büyüme stratejilerini de gözler önüne seriyor. Peki Armada Gıda halka arz mı oluyor? Armada Gıda ne iş yapar? detaylar haberimizde!
Armada Gıda halka arz mı oluyor?
Armada Gıda, Türkiye pazarında önemli bir konuma sahip olan bir şirkettir, çünkü fındık, fıstık, çeşitli çerezler ve bakliyat ürünleri üretir. Ayrıca, şirket 100'den fazla ülkeye ihracat yaparak küresel pazarda da tanınmaktadır. Uzun süredir beklenen halka arzıyla, şirketin sektördeki konumunu daha da güçlendirmeyi amaçlamaktadır.Armada Gıda'nın SPK'ya sunduğu açıklama metnine göre, halka arz sürecini Global Menkul Değerler A.Ş. yönetecek. Planlanan halka arzda toplam 68 milyon 745 bin payın satışı öngörülmektedir; bunun 7 milyonu sermaye artırımı yoluyla, 11 milyonu ise ortak satış yöntemiyle gerçekleştirilecektir.
Armada Gıda ne iş yapar?
Armada Gıda, Konvansiyonel Bakliyat, Bulgur, Pirinç, Bakliyat Unu ve Yağlı Tohumlar alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. Toplam 155.000 metrekarelik alana sahip olan ve 3 tesisi bulunan Armada Gıda, bu tesislerinde ithalat, ihracat ve transit ticaret faaliyetleri gerçekleştirir.
Firma, 45 ülke ile ithalat yaparken 86 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Ayrıca Brc, Sedex, Fda, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 45001, ISO 50001, Halal, Kosher, Bıosuısse Organik, Krav, TC Organik Tarım, Nop Organik ve EU Organik belgelerine sahiptir. Armada Gıda, uluslararası standartları benimseyerek üstün üretim ilkelerini uygular ve müşteri, çalışan ve çevre duyarlılığına önem verir.
Tesislerinden biri Türkiye'nin en modern bakliyat ve hububat tesisi olma özelliğine sahiptir. 60.000 metrekarelik alanda kurulu olan bu tesiste 26.000 metrekarelik yatay depolama alanı ve 33.000 ton kapasiteli 5 adet dikey silo bulunmaktadır. Ayrıca tesiste 340 ton/gün kapasiteli bulgur fabrikası, 600 ton/gün kapasiteli mercimek kırma ve temizleme tesisi, 400.000 adet/gün kapasiteli paketleme tesisi ve 1.000 ton/gün kapasiteli bakliyat eleme ve paketleme tesisi bulunmaktadır.