İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, ID Danışmanlık Limited Şirketi sahibi Ayşe Barım’ın hakkında çıkan haberlere yönelik erişim engeli talebi, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.
Rekabet Kurumu, Kast Ajansları Derneği ve menajerler tarafından Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlali iddialarıyla ilgili olarak başlatılan ön araştırmayı tamamladı. Yapılan incelemeler sonucunda, 21 teşebbüse soruşturma açıldı ve ID Danışmanlık da bu listeye dahil oldu. Gazeteci Fuat Uğur’un 26 Eylül 2024 tarihli yazısında, “dizi sektöründeki tekelleşme” üzerine ortaya attığı iddiaların ardından, Ayşe Barım’ın yönetimindeki şirketin adı gündeme geldi. Barım ve şirketi, Serenay Sarıkaya ile Mert Demir arasındaki ilişkiye aracılık etme ve sektörde tekelleşmeye yol açma iddialarıyla karşı karşıya kaldı.
Yurt Dışı Çıkış Yasağı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Barım hakkında soruşturma başlatılmasının ardından, yurt dışına çıkma yasağı kararı aldı. Bu karar, Barım’ın yurt dışına kaçma ihtimali göz önünde bulundurularak alındı.
Erişim Engeli Talebi Reddedildi
Barım, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak hakkında çıkan haberlerle ilgili erişim engeli getirilmesi talebinde bulundu. Ancak, Sulh Ceza Hakimliği Barım’ın bu talebini reddetti. Sabah gazetesinin haberine göre, başvuruya olumsuz yanıt verildi.
Soruşturma Derinleşiyor
Soruşturma kapsamında, MASAK ve İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün de katılımıyla yapılan incelemeler titizlikle sürdürülüyor. Dizi ve sinema sektöründeki tekelleşme, vergi kaçırma ve usulsüzlük iddiaları üzerine araştırmalar devam ediyor. Ayşe Barım, ID Danışmanlık’la ilgili soruşturmada önemli bir isim olarak yer alıyor. Son olarak ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, soruşturma kapsamında ifade verdi.