Bakım mı, tamir mi?

Abone Ol

İzmir Üçyol Metro İstasyonu’nda geçtiğimiz aylarda meydana gelen yürüyen merdiven kazasından sonra, birçok metro istasyonunda yürüyen merdivenler bakıma alındı! Ama bu bakım bazı istasyonlarda iki ayı geçti ama yapılan bir şey yok, yürüyen merdiven önüne konulan bir tabela ile bakımda ya da tamirde olduğu ifade ediliyor bu merdivenlerin. Asıl soru İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu duruma niye müdahale etmediği.

Geçtiğimiz günlerde İZBAN’ın Turan istasyonunda asansöre bindim ve bu asansörde kaldık, kurtarılmayı bekledik, hiçbir yardım gelmedi. Yarım saat uğraştık, kapıyı zorla açtık. Güvenliğe “Asansörde kaldık, duymadınız mı?” diye sorduğumuzda bize verilen cevap ilginçti. “Asansörler belediyeye ait, biz karışamıyoruz” denildi. Bu cevabın garipliği İZBAN’ın iki başlı olmasından mı kaynaklanıyor acaba? Yani insanlara bir şey olsa İzmir Büyükşehir Belediyesi mi, yoksa Ulaştırma Bakanlığı mı sorumlu olacak bu da ayrı bir merak konusu.

Son günlerde İzmir Körfezi’nde yüzlerce balık ölüyor, yapılan açıklamada bu balık ölümlerine havaların sıcak olması neden olarak gösteriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi kriz masası oluşturmuş, güzel de bu durum İzmir Körfezi’nde şimdiye kadar hiç yaşanmadı. Aklımıza gelen bir soru var, İzmir Körfezi’ne zehirli su mu akıtıldı, bu kadar, yüzlerce balık aynı anda öldü.

Bütün bunlara karşın İzmir Körfezi’nde yüzlerce kişi olta ile balık avlıyor. Bu durum geçici olarak yasaklanmalı, çünkü olta balıkçılarının çoğu bu yakaladıkları balıkları restoranlara satıyorlar.

İzmir Enternasyonal Fuarı 30 Ağustos’ta kapılarını 93’üncü kez açacak. Güzel ama eski fuarların havası yok. Son yirmi yıldır İzmir Fuarı bir panayır havasında, bunun da sebebi belli, artık sanayi sektörünün konusu olan birçok alandaki fuarlar ihtisas fuarlarının konusu oldu. Belli ülkeler ve firmalar mallarını ihtisas fuarlarında teşhir ediyorlar.

Eski İzmir Fuarına gelince, eğlencesi boldu, tiyatroların yanında müzikaller de vardı. Sanatçılar sahneye çıkarak İzmir ve Egelileri eğlendirirler ve müzik zevkini tattırırlardı. O dönemlerde televizyon bu kadar gelişmiş ve yaygın değildi. Teknoloji ise yetersizdi, insanlar müzik ve eğlence ihtiyacını İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gideriyorlardı. Yıllar geçtikten sonra zaman içinde her şey değişti. Enternasyonal Fuar bir panayıra dönüştü. 

Son günlerde Türk basınında yalan haberler de görebilmek mümkün. İşin ilginç tarafı ise bu yalan yanlış haberleri yayınlayanlar da kendileri yalanlıyorlar. “Ankara’da maymun çiçeği hastalığından 4 kişi karantinaya alındı” diye haber yapan kanallar daha sonra “Böyle bir şey yok” diye bakanlığın açıklamasını yayınlıyorlar. Hele sosyal medya üzerinden yayın yapan ciddiyetten uzak bazı haber siteleri tıklama alabilmek için, örneğin emeklilerle ilgili gerçek dışı zam haberleri yaparak halkı aldatmaya çalışıyorlar, bu da son derece yanlış bir durum. Bu yanlış haberlere dur diyen de yok.

İşte mevcut durum bu. İzmir’de yaşanan yangınlardan sonra diyecek hiçbir sözümüz yok. Daha büyük felaketler gelmesin İzmir’imize. Hayırlı pazarlar diliyorum.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }