İzmir

BESTMER'de biyokütle enerjisi konusunda eğitim düzenlendi

Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, “Yeşil Dönüşümde Biyokütle Enerjisi: Doğal Kaynaklardan Ekonomiye Sürdürülebilirlik Eğitimi” gerçekleştirildi. Hem teorik hem de uygulamalı yapılan eğitimde katılımcılar, farklı üniversite ve farklı disiplinlerden belirlendi

Abone Ol

Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESTMER) tarafından düzenlenen “Yeşil Dönüşümde Biyokütle Enerjisi: Doğal Kaynaklardan Ekonomiye Sürdürülebilirlik Eğitimi” başarıyla tamamlandı.

Eğitimde, biyokütle enerjisi üzerine uzmanlaşmış bilim insanları, hammadde üretimi, toplama yöntemleri, lojistik süreçler, projelendirme, fizibilite çalışmaları, dönüşüm yöntemleri, laboratuvar uygulamaları ve sanayi ölçeğinde uygulamalar gibi konular hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.

Teorik ve uygulamalı eğitim

Eğitim hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Günnur Koçar, eğitim programında biyokütle enerjisi ile ilgili temel kavramlar ve kullanılan hammaddelerin karakterizasyonunun ele alındığını, üretim süreçleri, teknolojik gelişmeler ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgiler verildiğini ifade etti. Ayrıca, biyokütle enerjisinin günümüzdeki durumu, mevcut politikalar, sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi gibi konularda da detaylı bilgi paylaşıldığını aktaran Prof. Dr. Koçar, eğitimin, teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildiğini dile getirdi.

160 başvuru alındı

TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen eğitimin öğretim kadrosunda Prof. Dr. Günnur Koçar, Prof. Dr. Hayati Olgun, Prof. Dr. Ayten Ayşen Kaya ve diğer uzman isimler yer aldı.

Prof. Dr. Koçar, programa toplam 160 başvuru alındığını ve İzmir ile diğer illerden seçilen 30 öğrencinin katıldığını belirtti. Katılımcıların farklı üniversite ve disiplinlerden seçilmesine özen gösterildiği ifade edildi.

Üç gün sürdü

Yoğun geçen ilk iki günün ardından, eğitimin üçüncü gününde düzenlenen teknik gezi ve uygulamalı eğitim ile katılımcıların teorik bilgilerini pratiğe aktarmaları sağlandı. Üç gün süren eğitimle, biyokütle enerjisi alanındaki bilgi birikiminin artırılması, yeni fikirlerin geliştirilmesi ve akademik iş birliği olanaklarının sağlanması hedeflendi.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }