İzmir

Büyükşehir'in Sinema Atölyesi'nde kadınlar, sanat dünyasının kapılarını aralıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sinema Atölyesi’nde, İzmirli kadınlar uygulamalı eğitim aşamasında Şirince’de belgesel çekimlerine başladı. Daha önce sadece sinema izleyicisi olduklarını belirten kadınlar, bu atölye sayesinde bakış açılarını genişletip sinemaya farklı bir gözle bakmaya başladıklarını aktardı

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü, kadınların sanat dünyasına giriş yapmasını sağlayan Sinema Atölyesi ile önemli bir projeye imza atıyor. Altı ay süren teorik ve uygulamalı sinema eğitiminin ardından kadın kursiyerler, Selçuk'taki Şirince Mahallesi'nde belgesel çekimlerine başladı.

Sinemada biz de varız

Eğitmenler Tuğçe Soytürk ve Kibar Dağlayan Yiğit eşliğinde gerçekleştirilen atölyede, katılımcılar sinema izleyicisi olmanın ötesine geçerek, bu sanata farklı bir gözle bakmaya başladıklarını belirtti. Projenin sonunda, kadın kursiyerler bir kurmaca ve bir belgesel film çekmeyi hedefliyor ve film festivallerine katılarak “Sinemada biz de varız” demeye hazırlanıyor.

Ücretsiz eğitim

Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü Örnekköy Kadın Dayanışma Merkezi Sinema Atölyesi Eğitmeni Tuğçe Soytürk, İzmir’de benzeri olmayan bu ücretsiz eğitimin dezavantajlı gruplara da hitap ettiğini ifade etti. Atölyeden çıkan filmlerin festivallere gönderileceğini ve katılımcıların sinemaya olan bakış açılarının değişeceğini vurguladı.

Şirince'nin kıyamet hikayesi

31 yaşındaki Dilara Girgin, belgesel çekimine başladıkları konu hakkında bilgi vererek, Şirince’nin tarihi ve kültürel güzelliklerini ekrana yansıttıklarını, 21 Aralık 2012’de kopacak kıyametin Şirince’yi etkilemeyeceği efsanesi üzerine odaklandıklarını söyledi. Girgin, kadınların her alanda yer almasının önemini vurgulayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bakış açısı değişti

47 yaşındaki Derya Erdoğan, eğitim sürecinde öğrendiği teknik bilgilerin film izleme alışkanlıklarını değiştirdiğini ifade ederken, 63 yaşındaki Yüksel Mizmizlioğlu da Türk sinemasına olan sevgisi nedeniyle kursa katıldığını ve film çekmeye heves duyduğunu belirtti.

34 yaşındaki Hatice Okur Günay ise, bu atölyenin, sinemanın ulaşılabilir olduğunu gösterdiğini ve öğrendiklerini kendi gözünden paylaşma isteğini dile getirdi.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }