Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Kadın Kooperatifleri İl Koordinasyon Toplantısı’nda, İzmir genelinde faaliyet gösteren 35 kadın kooperatifinin temsilcileriyle bir araya geldi. Çeşme Belediyesi’nin desteği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) kolaylaştırıcılığı ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği iş birliğiyle gerçekleşen toplantıya, SS. Çeşme Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA) ev sahipliği yaptı.

Kadın kooperatiflerinin geleceği masaya yatırıldı

Toplantıya, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ela Hızlı, Kadın Çalışmaları Daire Müdürü Sultan Tut, Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği Üst Birlik Başkanı Sibel Uyar, ÇEŞKA Yönetim Kurulu Başkanı Berna Güler ve İzmir’in dört bir yanından kadın kooperatifi temsilcileri katıldı. Buluşmada, kadın kooperatiflerinin ortak sorunları, çözüm önerileri, istihdamı artırma yolları ve iş birliklerini güçlendirme stratejileri ele alındı. Kadın kooperatiflerinin sadece ekonomik değil, toplumsal fayda sağlama konusunda da önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekildi.

Kadın kooperatiflerinin başarısına vurgu

Kadın kooperatiflerinin gücünü ve başarısını vurgulayan Başkan Lal Denizli, İzmir’de kadın emeğinin görünür kılınması ve ekonomik hayata kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Kadınların üretim ve iş hayatına daha fazla katılmasını sağlamak için yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Denizli, Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olarak, kadın kooperatiflerinin başarısını görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çeşme’de faaliyet gösteren ÇEŞKA ve Alaçatı Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi (ALKA) gibi oluşumların bölge ekonomisine katkısını vurgulayan Başkan Denizli, bu alanların daha da genişletilmesi için çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

Kadın sağlığına yönelik destek

Toplantıda sadece kadın istihdamı değil, kadın sağlığına yönelik çalışmalar da gündeme geldi. Çeşme Belediyesi, ÇEŞKA ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliğiyle, 40-69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri taraması, 30-65 yaş arasındaki kadınlara ise HPV taramaları yapılmaya devam ediyor.

Erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Başkan Denizli, bu hizmetlerden yararlanan kadınlardan birinin yaşadığı süreci paylaşarak, bu iş birliklerini artırarak kadınların hayatına daha fazla dokunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Muhabir: Canan Kaya