Son zamanlarda gündemden düşmeyen Ebru Şallı eşi Uğur Akkuş tekrar gündeme geldi. Kullanıcıalar Ebru Şallı eşi Uğur Akkuş kimdir? ve Uğur Akkuş mesleği ne, tutuklandı mı neden? sorularının cevaplarını merak ediyor. İşte detaylar
Ebru Şallı eşi Uğur Akkuş kimdir?
1984 yılında hayata gözlerini açan Uğur Akkuş, akademik kariyerine Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde başladı. Ancak Almanya Essen-Duisburg Üniversitesi'nde eğitimine devam etmek üzere kaydoldu. Zamanla ticaretin çekiciliğine kapılan Akkuş, eğitimine ara vererek iş dünyasına adım attı.
Uğur Akkuş mesleği ne?
Uğur Akkuş, uluslararası ticarette önemli görevler üstlendi. Kuveyt İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Suudi Arabistan İş Konseyi Başkan Yardımcılığı ve Türk Amerikan İş Adamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği gibi prestijli pozisyonlarda bulundu. Ayrıca, KUVİD Derneği'nin kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.
İstanbul Boğaziçi Eğitim ve Kültür Vakfı'nın başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak hizmet veren Uğur Akkuş, çok dilli bir profil sergiliyor. İyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilen Akkuş, uluslararası ilişkilerde etkili iletişim kurma kabiliyetine sahip.
2019 yılında ünlü televizyon sunucusu Ebru Şallı ile ikinci kez hayatını birleştiren Akkuş'un ilk evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır. Gonca Akkuş ile olan evliliği ise 10 yıl süren bir birlikteliğe işaret ediyor. Uğur Akkuş, iş dünyasındaki başarılarıyla sadece bir iş adamı değil, aynı zamanda kültür ve eğitim alanındaki katkılarıyla da dikkat çekiyor.
Uğur Akkuş tutuklandı mı neden?
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kripto para dolandırıcılığı davasında, iş insanı Uğur Akkuş'un tutuksuz sanıklar Abdullah Alkreish, Feyza Betül Köksal ve Ercan Eşkin tarafından mahkemeye çıkartıldığı bir duruşma daha gerçekleşti. Tarafların avukatları ile müşteki Ömer A. da duruşmada hazır bulundu.
Duruşma sırasında savunma yapan Abdullah Alkreish, sanık Uğur Akkuş ile "Turan" isimli bir yazar aracılığıyla tanıştığını belirtti. 23 Mayıs'ta Akkuş ile gerçekleştirdiği görüşmeyi anlatan Alkreish, bu süreçte Akkuş'un yanında çalışan Eyüp isimli kişi ile iletişim kurduklarını ve 5 bin dolarlık bir çalışma yaparak güven sağladıklarını ifade etti. Ancak, Akkuş'un verdiği kripto para platform linkini kontrol etmek amacıyla Dubai'deki bir arkadaşlarına gönderdiklerinde linkin doğru çalıştığını tespit ettiklerini söyledi.
Alkreish, Eyüp'ün kendisine verdiği kripto para adresinde 10 dolarlık ve 2 bin 500 dolarlık işlemler gerçekleştirdiklerini, ancak Akkuş'un belirttiği saatte iş yerine gelmediğini öne sürdü. Akkuş'un kendilerini oyaladığını iddia eden Alkreish, "497 bin 500 dolarlık bir makbuz gönderdi ama daha sonra bu makbuzun sahte olduğunu anladık. Hesaba para da gelmedi." dedi.
Müşteki Ömer A. ise duruşmada, sanık Alkreish ile tanıştırıldığını ve olayın tasarlanmış bir dolandırıcılık olduğunu iddia etti. İş yerine gidip Akkuş ile görüştüklerinde, paralarını alamadıklarını ve Akkuş'un kaçtığını öne sürdü. Sanık Feyza Betül Köksal ise olay günü Ebru Şallı Akkuş'un aynı binadaki farklı iş yerinde marka koordinatörü olarak çalıştığını belirtti. Köksal, olayın bilgisi dahilinde olmadığını savundu.
Akkuş'un avukatı Büşra Çilingir, müvekkiline ulaşamadıklarını belirterek, bir sonraki duruşmada Akkuş'un geleceğini bildirdi. Ayrıca, maddi zararın giderildiğini savundu ve haziranda sanıklar ile müştekiler arasında anlaşma sağlandığını iddia etti. Cumhuriyet savcısı, sanık Akkuş hakkında savunmasının alınmasına yönelik zorla getirme emri talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi kabul ederek sanık Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarttı. Mahkeme heyeti ayrıca müşteki Ömer A'nın davaya katılma talebini kabul etti ve müşteki Anvar M'nin de duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müştekiler Ömer A. ve Anvar M'nin Uğur Akkuş ile kripto para alımı konusunda anlaştıkları, ancak dolandırıldıkları belirtiliyor. Sanıklar Uğur Akkuş, Abdullah Alkreish, Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal'a "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açılmıştı.