İzmir

Ege Üniversitesi, ERASMUS+ Merkezi Projeleri'nde zengin örnekler sunuyor

Ege Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Yıldızlar Ligi: Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısı” kapsamında “ERASMUS+ Merkezi Projelerine İlişkin Genel Bilgilendirme Sunumu” gerçekleştirildi. Bu kapsamda, ERASMUS programının birçok olanakla öğrenciler ve akademisyenler için önemli fırsatlar sunduğu vurgulandı

Abone Ol

Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda “Yıldızlar Ligi: Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısı” kapsamında önemli bir etkinlik düzenledi. Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Daire Başkanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder’in konuşmacı olduğu programda ERASMUS+ Merkezi Projeleri ve gelecekteki fazları ele alındı. Etkinliğe Ege Üniversitesi Senato Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Birçok alanda önemli fırsat

Dr. Rana Kasapoğlu Önder, sunumunda ERASMUS programının yalnızca bir öğrenci ve akademisyen değişim hareketliliği olmadığını, farklı alanlarda birçok fırsat sunduğunu vurguladı. ERASMUS’un yedişer yıllık fazlardan oluşan yapısına değinen Dr. Kasapoğlu Önder, 2021-2027 döneminin devam ettiğini, 2028’de ise yeni bir fazın başlayacağını belirtti. Bu sürecin, sahadan alınan geri bildirimlerle revize edilip genişletildiğini dile getiren Dr. Kasapoğlu Önder, katılımcılardan gelen önerilerin gelecekteki programlar için yol gösterici olacağını söyledi.

27 Avrupa Birliği ve 3 aday ülke

ERASMUS’un farklı ülkelerdeki işleyişine de değinen Dr. Rana Kasapoğlu Önder, ulusal ajansların programın uygulamasında kritik bir rol oynadığını ifade etti. ERASMUS’un 27 Avrupa Birliği ülkesi, 3 Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ve 3 aday ülkede tamamen uygulanmakta olduğunu belirtti. Bunun yanında Balkanlar, Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde ERASMUS ofislerinin bulunduğunu ve bu ofislerin irtibat noktası olarak projelerin yürütülmesinde destek sağladığını aktardı.

170’i aşkın ülkeyle ortaklık imkanı

ERASMUS+ projelerinde 170’i aşkın ülkeyle ortaklık kurulabileceğini belirten Dr. Kasapoğlu Önder, özellikle Balkanlar, Afrika ve Asya’daki ülkelerin proje ortaklığı için önemli bir potansiyel taşıdığını ifade etti. Arnavutluk, Kosova, Libya, Mısır ve Azerbaycan gibi ülkelerde bulunan ERASMUS ofislerinin, iş birliklerinin geliştirilmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.

Merkezi proje başarısı

Toplantının sonunda Ege Üniversitesi’ne teşekkür eden Dr. Kasapoğlu Önder, Ege Üniversitesi’nin merkezi projeler konusunda zengin bir birikime sahip olduğunu belirtti. Diğer illerde gerçekleştirdikleri toplantılara dışarıdan akademisyenler davet ettiklerini, ancak Ege Üniversitesi’nin kendi örnekleriyle bu toplantıyı zenginleştirebildiğini vurguladı.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }