İzmir

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Ar-Ge projesine TÜSEB'ten destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burçin Kaymaz’ın yürütücülüğünü yaptığı proje, TÜSEB B Grubu Ar-Ge Proje Çağrıları kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında, kronik myeloid lösemi hastalığının tedavisinde kullanılan İmatinib ilacına karşı direnç geliştirilmesi araştırılacak

Abone Ol

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, önemli bir sağlık araştırması için destek aldı. "Tirozin Kinaz İnhibitörü İmatinib’e Dirençli KML Tanılı Olgularda Progenitör Kök Hücrelerin Ex Vivo Kültüründe STAT5 İnhibisyonu Aracılı Tedavi Stratejisinin RNA Dizileme Analizi Verilerinin Yapay Zeka Tabanlı Araştırılması" başlıklı proje, TÜSEB B Grubu Ar-Ge Proje Çağrıları kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Bu projede, kronik myeloid lösemi hastalığının tedavisinde kullanılan İmatinib ilacına karşı gelişen direnç araştırılıyor.

Toplumsal ve global yaygın etki

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Burçin Kaymaz, bu proje ile İmatinib dirençli KML tanısı olan hastaların tedavi süreçlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Doç. Dr. Kaymaz, STAT5 inhibitörü Pimozide’in kullanılmasıyla tedaviye dair yeni stratejilerin geliştirileceğini söyledi. Projede, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Kliniği'nde 2013-2024 yılları arasında tedavi edilen hastaların örnekleri kullanılacak. Yapay zeka destekli RNA dizileme analizleri ile tedaviye yönelik yeni bilgiler elde edilmesi hedefleniyor.

Proje ekibini tebrik etti

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin sağlık alanındaki öncü çalışmalarının, her geçen gün daha fazla kurum ve kuruluş tarafından desteklendiğini belirterek, Doç. Dr. Burçin Kaymaz ve ekibinin projesinin de Türk Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun görüldüğünü aktardı. Prof. Dr. Necdet Budak, Doç. Dr. Burçin Kaymaz ve ekibini tebrik etti.

Projede kimler yer alıyor?

Bu projede, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Güray Saydam ve Doç. Dr. Nur Soyer, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağdaş Aktan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstatistik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ozan Kocadağlı ve diğer araştırma ekip üyeleri de katkı sağlıyor.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }