İzmir

Ege Üniversitesi'nde, romatolojik rehabilitasyonun geleceği konuşuldu

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ev sahipliğinde, ilk defa uluslararası düzeyde yapılan “9. Ulusal 1. Uluslararası Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi” düzenlendi. Güncel bilgilerin paylaşıldığı kongrede, yenilikçi ve biyopsikososyal perspektiften romatolojik rehabilitasyonun geleceği ele alındı

Abone Ol

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ev sahipliğinde, “Çocukluktan Erişkinliğe: Romatolojik Rehabilitasyonda Hedefler” temasıyla ilk kez uluslararası düzeyde “9. Ulusal 1. Uluslararası Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi” gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan’ın açılış konuşmasını yaptığı kongre, Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisi’nde yapıldı. Ege Üniversitesinin 70. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında sağlık teması çerçevesinde düzenlenen kongrenin başkanlığını Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özkeskin ve Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nden Prof. Dr. Edibe Ünal üstlendi.

21 sözel bildiri sunumu

Kongreye, 5 ülkeden 27 kurumdan 55 konuşmacı, 32 oturum başkanı ve 300’den fazla katılımcı katıldı. Ayrıca Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nün paydaşlarının iş birliğiyle kongreye, 11 farklı üniversiteden 21 sözel bildiri sunumu gerçekleştirildi.

Güncel bilgiler paylaşıldı

Kongrede, romatolojik rehabilitasyon alanında güncel bilgilerin paylaşılmasıyla birlikte, romatologlar, fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanları, fizyoterapistler, hemşireler, diyetisyenler, ebeler, ergoterapistler ve diğer sağlık profesyonellerinin multidisipliner ekip çalışmasının önemi vurgulandı. Yenilikçi ve biyopsikososyal perspektiften romatolojik rehabilitasyonun geleceği üzerine yapılan tartışmalarda, ilk gününde romatolojik rehabilitasyonda güncel kılavuzlar, farklı vücut sistemlerinin tutulumu ve Avrupa’da romatolojik rehabilitasyonun yeri gibi konular ele alındı. Kongrenin ilerleyen günlerinde erişkin ve çocuk romatizmal hastalıkların yönetimi, fiziksel aktivite ve egzersiz yaklaşımları ile kronik ağrıda biyopsikososyal yaklaşım gibi temalar üzerinde yoğunlaşıldı.

İnterdisipliner bakış açısı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özkeskin, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen bu kongrenin, romatoloji alanında deneyimli fizyoterapistler, hekimler, hemşireler, ebeler, diyetisyenler ve ergoterapistlerin buluşması ile birlikte interdisipliner bakış açısını geliştirmeyi ve güncel bilgi ile deneyim paylaşımını sağlamayı amaçladığını dile getirdi.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }