İzmir

Ege Üniversitesi'nde, yaşlanmanın bilimsel sırları konu edildi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı tarafından, “Uluslararası Yaşlanmanın Bilimsel Sırları ve İnovatif Yaklaşımlar Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum, yaşlanmanın biyolojik, genetik ve psikolojik yönlerine dair önemli tartışmalar ve inovatif yaklaşımlar sundu

Abone Ol

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı, “Uluslararası Yaşlanmanın Bilimsel Sırları ve İnovatif Yaklaşımlar Sempozyumu”nu düzenledi. EÜTF Muhiddin Erel Amfisi'nde yapılan sempozyum, hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi ve beş farklı oturumla katılımcılara sunuldu. Etkinliğin açılış konuşmalarını, EÜTF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Güneş Ak ve EÜTF Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl Karaaslan yaptı.

Longevity kavramı

Doç. Dr. Güneş Ak, sağlıklı yaşlanma ve biyolojik yaşlanma üzerine yaptığı konuşmada, "Longevity" kavramının, sadece uzun yaşamak değil, aynı zamanda sağlıklı bir ömür geçirmekle ilgili olduğunu belirtti. Yaşlanmanın biyolojik sırlarını çözme ve bu süreci yavaşlatma çalışmaları üzerinde durarak, sağlıklı bir yaşam için yaşamın ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Ak, sempozyumun bu alandaki bilimsel gelişmeleri tartışmak adına oldukça değerli olduğunu ifade etti.

Tedavi yöntemleri

Sempozyumun düzenlenme amacına ve içeriğine değinen Prof. Dr. Işıl Karaaslan, yaşlanmanın hücresel, genetik, moleküler ve biyokimyasal açıdan nasıl çözümlendiğini ve bu bilgiler ışığında tedavi edici yaklaşımlar geliştirilip geliştirilemeyeceğini tartışacaklarını belirtti. Prof. Dr. Karaaslan, sempozyumun özellikle genç hekimler için önemli bir fırsat sunduğunu ifade ederek, dermatoloji ve diğer tıp branşlarından uzmanları bir araya getirdiklerini söyledi. Ayrıca, "Hekimler yaşlanmayı tedavi edebilir mi?" gibi soruların cevaplarını bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Genç hekimlere çağrı

Prof. Dr. Karaaslan, genç hekimlere seslenerek, dermatolojik konularda kanıta dayalı tıp yaklaşımının önemini vurguladı. Kanıta dayalı verilerin elde edilmesi için uzun vadeli klinik deneyimler ve araştırma çalışmalarının yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Karaaslan, genç hekimleri bu konuda daha fazla çaba sarf etmeye teşvik etti.

Yaşlanmanın farklı boyutları

Sempozyum, gün boyunca yaşlanma, gerobilim, uzun ömürlülük, sağlıklı yaş almayı sürdürme yöntemleri, yaşlanmanın psikososyal boyutları, deri uzun ömürlülüğü ve yapay zeka kullanımı gibi konuları ele alan konuşmalara ev sahipliği yaptı. Alanında uzman hekimler, yaşlanmanın biyolojik ve psikolojik yönlerini katılımcılarla paylaştı.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }