Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Ufuk Avrupa Programı Women TechEU 2. Çağrısı'nda sonuçlar belli oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Barut Selver'in kurucusu olduğu Limbustem, limbal kök hücre yetmezliğine bağlı görme kaybına karşı geliştirdiği hücresel tedavi çözümü ile dikkat çekti. Şirket, Avrupa genelinden gelen 827 başvuru arasından destek almaya hak kazanan projelerden biri olurken, Türkiye’yi temsilen bu başarıya ulaşan tek teknogirişim olarak kayıtlara geçti.
Avrupa'da pazara girmeye hazırlanıyor
Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren Limbustem, geliştirdiği Limbustem PRO AMEX adlı limbal epitelyal hücresel tedavi ürünü ile hem görme yetisini geri kazandırmayı hem de hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Tüm teknoloji hazırlık seviyelerinin tamamlanmasının ardından Avrupa pazarına giriş yapmaya hazırlanan şirket, bu alanda küresel ölçekte söz sahibi olmayı amaçlıyor.
75 bin Avro hibe edilecek
Avrupa Yenilik Ekosistemleri (EIE) Çalışma Programı kapsamında yürütülen Women TechEU çağrısı, derin teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın liderliğindeki girişimleri desteklemeyi amaçlıyor. Program kapsamında desteklenen firmalara 75 bin Avro hibe sağlanırken, aynı zamanda liderlik, mentörlük, koçluk ve yatırım ağına erişim gibi ayrıcalıklı imkanlar da sunuluyor. Bu sayede kadın girişimcilerin teknolojik fikirlerini ölçeklendirmeleri ve uluslararası pazarlarda yer almaları hedefleniyor.
Rektör Budak'tan tebrik mesajı
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Doç. Dr. Özlem Barut Selver’i ve Limbustem’i tebrik ederek, DEÜ’nün bilimsel gücünün sadece ulusal değil, uluslararası alanda da ses getirdiğini vurguladı. Üniversitenin girişimcilik ve inovasyon ekosistemine verdiği destekle benzer başarıların artarak devam edeceğini belirtti.