Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şerife Nur Bozdağ tarafından yürütülen Meta-metalik yarı-Riemann manifoldların eğrilik tensörü ve uygulamaları üzerine proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunarak, teorik matematik ve fizik alanında karmaşık sistemlerin dinamiklerini daha iyi anlamaya yönelik yeni yaklaşımlar sunmayı hedefliyor.

Bilim ekosistemi meyvelerini vermeyi sürdürüyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin oluşturduğu bilim ekosisteminin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirtti. Akademisyenler tarafından hayata geçirilen projeler arasında Doç. Dr. Şerife Nur Bozdağ'ın yürütücülüğünü üstlendiği projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Budak, Doç. Dr. Bozdağ ve ekibini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Karmaşık sistemlerin dinamikleri daha iyi anlaşılacak

Doç. Dr. Şerife Nur Bozdağ, Meta-metalik yarı-Riemann manifoldların eğrilik tensörü ve uygulamaları üzerine yürüttükleri projenin, eğrilik tensörlerinin analizini yarı-Riemann geometrisi bağlamında gerçekleştirerek, mevcut matematiksel yaklaşımların ötesinde yeni sonuçlar üreteceğini anlattı. Projenin, karmaşık sistemlerin dinamiklerinin daha iyi anlaşılmasına olanak sağlayacak önemli bir araç olduğunu belirten Doç. Dr. Bozdağ, bu tür projelerin pratikte geleceğe yönelik yeniliklere kapı açtığının altını çizdi. Ayrıca, proje kapsamında Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Feyza Esra Erdoğan da araştırmacı olarak görev yapıyor.

Bilimsel dünyada yankı bulacak

TÜBİTAK desteği ile projenin daha ileri bir seviyeye taşınmasının, uluslararası bilim dünyasına katkıda bulunacak verilerin üretilmesi açısından büyük önem taşıdığına inanan Doç. Dr. Bozdağ, çalışmanın bilimsel arenada yankı bulmasının ve Türkiye’nin bu alanda daha da ilerlemesinin gurur verici olacağını dile getirdi.

Muhabir: Nazlı Şentürk