Bugün sabah saat 07:35’te yaşamını yitiren Papa Francis’in ölümünün ardından, hayatına dair pek çok detay yeniden gündeme geldi. 13 Mart 2013’te, Sistina Şapeli’nden yükselen beyaz duman ile tüm dünyaya duyurulan Papa Francis, tarihe adını yazdırmış bir figürdü. Peki, “Francis' adı neden seçildi?

“Francis' adı neden seçildi?

Papa Francis, asıl adıyla Jorge Mario Bergoglio olarak tanınıyordu. Ancak 2013’te Papa seçildiğinde, “Franciscus” ismini aldı. İsim seçiminde dikkat çeken bir detay, bu adı, Cizvit Tarikatı’nın kurucusu Aziz Franciscus Xaverius’tan değil, İtalya’nın Assisi şehrinden olan Aziz Francesco’dan ilham alarak seçmiş olmasıydı. Papa, bu konuda yaptığı bir açıklamada, isminin, mütevazılık, fakirlik ve hizmetin simgesi olan Aziz Francesco’dan esinlendiğini vurgulamıştı.

Papa, isim seçiminde bir başka noktaya da dikkat etti. Sistina Şapeli’ndeki seçim sürecinin ardından, “Franciscus” adı ile birlikte ek bir rakam kullanılmadı. Bu, eğer bir gün aynı adı taşıyan ikinci bir papa seçilirse, ekleme yapılacağı anlamına geliyor.

Papa Francis Kimdir?

Papa Francis, 17 Aralık 1936’da Arjantin’de doğdu. Katolik Kilisesi’nin 266. papası olarak tarihe geçti ve aynı zamanda Latin Amerika kökenli ilk papa olarak dikkatleri üzerine topladı. Kilise’nin ruhani lideri olarak, dünya çapında 1,2 milyar Katolik inananı temsil etti. Papa olmadan önce, Jorge Mario Bergoglio olarak bilinen isim, katolik ilahiyatına olan ilgisini, genç yaşlarda Cizvit Tarikatı’na katılarak göstermişti.

Bergoglio, 1958’de Cizvitler’e katıldıktan sonra, San Miguel’de felsefe ve ilahiyat eğitimini tamamladı. 1970 yılında ilahiyat doçenti unvanını alarak eğitim hayatını sürdürdü. 1980-1986 yılları arasında San Miguel Yüksekokulunun rektörlüğünü üstlendi.

Papa Francis’in Dünya Üzerindeki Etkisi

Papa Francis’in vefatının ardından, yaşamı ve görevi sırasında gerçekleştirdiği reformlar, Katolik dünyasında geniş yankı uyandırdı. Ölümü, sadece dini çevreleri değil, tüm dünyayı etkileyen önemli bir kayıp oldu. Şimdi, onun mirasını, adını ve yaşamını daha yakından keşfetme zamanı.

Kaynak: Haber Merkezi