Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bankacılık kuruluşları, insanların mali işlerini düzenlemelerine yardımcı olurken, birçok kişi de bu kurumların sahipleri ve yapıları hakkında merak içerisinde bulunuyor. Bu bağlamda, Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Garanti Bankası, vatandaşlar arasında sıklıkla sorulan Garanti Bankası kimin? ve Garanti Bankası sahibi kim? gibi sorularla gündeme geliyor. İşte, bu merak edilen konuların aydınlatılması için Garanti Bankası'nın sahibi ve kimliği hakkında detaylı bir bakış.

Garanti Bankası tarihçesi

Ankara'da 1946 yılında temelleri atılan Garanti Bankası, 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla 423 milyar Türk Lirası'nı aşan konsolide aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin önde gelen ikinci özel bankası konumunda bulunuyor. Ana hissedarı BBVA ile kurulan güçlü sinerji sayesinde, banka 2010 yılından bu yana Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. 2019 Haziran itibarıyla faaliyetlerini "Garanti BBVA" markası altında sürdüren banka, kurumsal, ticari, KOBİ, bireysel, özel ve yatırım bankacılığı alanlarında faaliyet göstererek geniş bir finansal hizmet yelpazesi sunmaktadır.

Garanti BBVA, uluslararası arenada Hollanda ve Romanya'daki iştiraklerinin yanı sıra bireysel emeklilik, hayat sigortası, finansal kiralama, faktoring, yatırım ve portföy yönetimi gibi finansal iştirakleriyle entegre bir finansal hizmetler grubu olma özelliğini taşımaktadır. 31 Mart 2019 itibarıyla Türkiye genelinde 922 şube, Kıbrıs ve Malta'da toplam sekiz şube, Düsseldorf ve Şangay'da birer temsilcilik ile yaygın bir dağıtım ağına sahip olan Garanti BBVA, 18,295 çalışanıyla 16,7 milyon müşterisinin tüm finansal ihtiyaçlarına çözümler sunmaktadır.

Banka, en son teknolojik altyapıya sahip 5,197 ATM, ödüllü Çağrı Merkezi, internet, mobil ve sosyal bankacılık platformlarıyla müşterilerine kesintisiz bir deneyim ve bütünleşik kanal kolaylığı sağlamaktadır.

Garanti BBVA, şeffaf, anlaşılır ve sorumlu bir yaklaşımla müşterilerine hizmet sunma ilkesi doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yapmayı hedefleyerek sürdürülebilir büyüme sağlamaktadır. Bankanın dinamik insan kaynağı, teknolojiye yapılan sürekli yatırımlar ve müşteri memnuniyetine odaklanan kaliteli hizmetleri, Türk bankacılık sektöründe lider bir konum elde etmesine olanak tanımaktadır.

Garanti Bankası kimin? 

Garanti BBVA, kurumsal yönetişimde ileri bir model benimseyerek Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. (BBVA) tarafından %49.85 oranında sahip olunan hakim ortaklığı ile ön plana çıkıyor. Garanti BBVA'nın Borsa İstanbul'daki halka açıklık oranı ise 31 Mart 2019 itibarıyla %50.07 olarak belirlenmiştir.

Bankanın sürdürülebilir büyüme stratejisi, sorumlu ve sürdürülebilir kalkınma, müşteri deneyimi, çalışan mutluluğu, dijitalleşme, sermayenin etkin kullanımı ve verimliliği temel alan stratejik öncelikleri içermektedir. Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kişiselleştirilmiş çözümler ve zengin ürün yelpazesiyle 323.2 milyar Türk Lirası değerinde kredi ve gayri nakdi kredi portföyüne ulaşarak finans sektöründeki gücünü kanıtlamaktadır.

Garanti BBVA'nın etkin risk yönetimi ve organizasyonel çeviklik sayesinde, dünya standartlarındaki risk yönetimiyle finansal ve finansal olmayan risklerin entegre yönetimi sağlanmaktadır. Ayrıca, stratejik ortaklıkları ve toplumsal programlarıyla Garanti BBVA, sadece finansal başarı elde etmekle kalmayıp, toplumsal değer yaratma ve pozitif değişime katkı sağlama misyonunu da üstlenmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ