İzmir

Güzelbahçe'de Üçüncü Yaş Üniversitesi hayata geçiyor

Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Kent Konseyi ve Ege Geriatri Derneği iş birliğiyle, Üçüncü Yaş Üniversitesi kurulması ve yürütülmesine ilişkin protokol imzalandı. İlk etapta 50 öğrencinin üniversiteye başlayacağını belirten Başkan Mustafa Günay, her yaş için etkinlikleri ve hizmetleri artırarak yola devam edeceklerini söyledi

Abone Ol

Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Kent Konseyi ve Ege Geriatri Derneği iş birliğiyle, Üçüncü Yaş Üniversitesi kurulması için imzalar atıldı. Yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eden proje kapsamında 60 yaş ve üzeri bireyler için eğitim ve sosyal faaliyetler düzenlenecek. Protokol, Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle hayata geçirildi. Törene Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Oya Türkeli, Ege Geriatri Derneği temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk etapta 50 öğrenci

Protokol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Kent Konseyi Başkanı Oya Türkeli ve Ege Geriatri Derneği Sekreteri Mevlüt Ülgen tarafından imzalandı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte ilk etapta 50 öğrenci kabul edilecek. Başkan Günay, Üçüncü Yaş Üniversitesi’nin bölge halkı için önemine vurgu yaparak, yaşam boyu öğrenme anlayışıyla önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. Burada 60 yaş ve üzerindeki vatandaşların, sanattan spora, kültürden tarihe birçok alanda bilgi ve beceri kazanacaklarını aktaran Başkan Günay, hedeflerinin, onların yaşam kalitesini artırmak ve daha sağlıklı bir yaşlanma süreci geçirmelerine destek olmak olduğunu ifade etti.

Eğitim bahar döneminde başlıyor

Üçüncü Yaş Üniversitesi’nde dersler bahar döneminde başlayacak. Eğitimler haftada iki gün, günde üç ders olmak üzere toplamda altı saat sürecek. Program kapsamında Sağlıklı Yaşlanma, Yaşlılıkta Sık Görülen Hastalıklar, Psikoloji, Tarih, Arkeoloji, İletişim, Fizik Tedavi ve Egzersiz gibi konularda dersler verilecek. Ayrıca uygulamalı dersler arasında örgü, tamirat, mutfak becerileri, halk müziği koroları, halk dansları, yoga ve psiko-drama gibi aktiviteler yer alacak.

Her yaşta üretkenlik

Proje aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü katılıma da teşvik ediyor. Gönüllü akademisyenler ve uzmanlar tarafından verilen derslerin yanı sıra, uygulamalı etkinlikler bireylerin üretkenliğini artırmayı hedefliyor.

Protokol töreninin ardından düzenlenen panelde, Prof. Dr. Sevnaz Şahin, Prof. Dr. Tülay Canda, Psikolog Mevlüt Ülgen ve Üçüncü Yaş Üniversitesi’nin öğrencilerinden İlhan Sadi konuşmacı olarak yer aldı. 

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }