İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Destekli İstihdam Ofisi, 17 gence iş buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Destekli İstihdam Ofisi, nöro-çeşitli gençlerin iş gücüne katılımını sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalarla 17 bireyi istihdam etti. İş arama sürecinde kapsamlı destek sunan merkez, bireylerin ekonomik ve sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırıyor

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayında hayata geçirdiği Destekli İstihdam Ofisi, nöro-çeşitli gençlerin iş gücü piyasasına dahil olmasına öncülük ediyor. Şimdiye kadar 17 gencin çeşitli sektörlerde işe yerleştirilmesini sağlayan merkez, bireylerin hem ekonomik hem de sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyor.

İstihdam Yolculuğunda Umut Veren Hikâyeler

Destekli İstihdam Ofisi aracılığıyla bir zincir markette çalışmaya başlayan distoni hastası Fatih Mehmet Kuran, yaşadığı zorlu süreci anlattı. Afyonkarahisar’dan İzmir’e taşınarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Kuran, iş bulma sürecinde karşılaştığı zorlukları dile getirdi. Ellerindeki titremeler nedeniyle iş bulmakta zorlandığını söyleyen Kuran, ofis sayesinde reyon görevlisi ve kasiyer olarak istihdam edildiğini belirtti. Kuran, kendisi gibi zorluk yaşayan gençlere ofise başvurmaları çağrısında bulunarak, “Engelli bireyler olarak iş bulmak, bize maddi ve manevi özgürlük kazandırıyor” ifadelerini kullandı.

Her Aşamada Destek

Destekli İstihdam Ofisi, bireylerin iş arama ve işe uyum süreçlerinde kapsamlı destek sunuyor. İş koçları, mesleki kariyer analizinden işe yerleştirme sürecine kadar her adımda adayların yanında yer alıyor. İş Koçu Büşra Alpayım, ofisin amacının nöro-çeşitli bireyleri iş gücüne kazandırarak bu modeli Türkiye genelinde yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti. Alpayım, başvuruların detaylı analizlerle değerlendirildiğini, işverenlerle bireylerin eşleştirilmesinin ardından sürecin yakından takip edildiğini vurguladı.

Türkiye Genelinde Yaygınlaşacak

Şimdiye kadar 200’ün üzerinde başvuru aldıklarını ve 17 bireyin çeşitli sektörlerde istihdam edildiğini belirten Alpayım, kişiselleştirilmiş hizmet anlayışıyla her bireyin farklı ihtiyaçlarına yanıt verdiklerini söyledi. Nöro-çeşitliliği ve engelli bireylerin istihdamını artırmayı amaçlayan bu model, ilerleyen dönemde Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }