Kadın temalı tiyatro eserlerini izleyiciyle buluşturmak ve kadın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Kadın Oyunları Festivali, bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti. Ankara, Aydın, Bandırma, Konak, Manisa, Muğla, Çanakkale ve Ayvalık’ta beşer gün süren etkinliklerde toplam 40 oyun sahnelendi. Festival, hem sahnedeki güçlü kadın hikayeleriyle hem de toplumsal dayanışma çağrısıyla iz bıraktı.
Kız çocuklarının eğitimine destek
Bir farkındalık projesi olarak yoluna devam eden Kadın Oyunları Festivali’nde bu yıl da gelirin bir kısmı kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla bir sivil toplum kuruluşuna bağışlandı. Festivalin bu sosyal sorumluluk yönü izleyiciler tarafından büyük takdirle karşılandı. Oyuncu Gamze Dar, festivalin sadece tiyatral bir buluşma olmadığını, aynı zamanda kız çocuklarının geleceğine umut olduğunu dile getirerek bu yönünün altını çizdi.
Kadın sorunlarına dikkat çekiyor
Festival Direktörü Hasan Aldemir, Kadın Oyunları Festivali’nin Türkiye’de ve dünyada kadın sorunlarına dikkat çeken önemli sanatsal platformlardan biri haline geldiğini belirterek, sahnelerini açan tüm şehirlere teşekkür etti. Festivalin üç yıldır gelirinin bir bölümünü eğitim bursuna dönüştürdüğünü hatırlatan Aldemir, bu dayanışmanın daha da büyümesi gerektiğini vurguladı.
"Ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk"
Bu yılki festivalin ev sahiplerinden biri de Muğla oldu. Kadın Oyunları Festivali’ni ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sanat ve kadının toplumun dönüşümünde kilit rol oynadığını ifade etti. Kadının görünürlüğünü sahneyle artırmanın önemine değinen Başkan Aras, Muğla’nın kültür ve sanatla nefes almaya devam edeceğini söyledi.