Soğuklar başladı, kış ayı kendini gösterdi. Kullanım sıklığı artan kombilerin de arızaları aynı oranda ortaya çıkmaya başladı. kombi su akıtabilir, kombide başka arızalar baş gösterebilir. Makalemizde kombi su akıtıyor sorununun çözümüne ve sebeplerine bakacağız. Kombi su akıtıyorsa yapılması gereken her şey haberimizde...
Kombi neden su akıtır?
Kombi neden su akıtır sorusunun pek çok cevabı olabilir ancak bazı sebepler hemen herkeste yaşanmaktadır. Kombinin sürekli olarak su damlatması veya akıtması birkaç farklı nedenle ilişkilidir. Yüksek basınç, bakımsızlık gibi durumlar en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Kombi sistemlerinde genellikle ortalama basınç değeri 1.5 BAR'dir. Eğer basınç değeri 2'nin üzerine çıkarsa, yüksek basınç sorunu ortaya çıkabilir. Bu durumda, cihaz fazla basıncı tahliye etmek için çalışırken kombi su sızdırma sorunu ortaya çıkabilir. Kombiler, ısınma ve sıcak su sağlama amaçlı birçok parçanın birleşiminden oluşurlar. Bu nedenle, herhangi bir parçada meydana gelen hasar, diğer bileşenlerin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu durumda kombide delik, çatlak veya kırılma gibi durumlar su kaybına neden olabilir. Bu gibi sorunların düzeltilmesi için kombinin düzenli bakımının yapılması önemlidir.
Kombi su akıtması kötü mü?
Kombi su akıtması bazen kötü sonuçlar doğrabilir. Su sızdıran kombiler başlangıçta basit bir sorun gibi görünse de ciddiye alınması gereken bir durumdur. Eğer su sızıntısı su borularının altından geliyorsa, bu durumda mutlaka bir uzmanı çağırmak önemlidir. Su sızdırma sorununun en büyük nedenlerinden biri tesisat problemleridir. Kombide herhangi bir arıza olmamasına rağmen, yanlış veya eksik bağlantılardan kaynaklanan tesisat sorunları su eksilmesine neden olabilir. Bu durumda tek çözüm, profesyonel ekiplerden yardım almaktır.
Kombi su akıtması çözümü nedir? Kombi su akıtıyor ne yapmam gerek?
Kombi su akıtıyor sorununu yaşayan vatandaşlar için yapılması gereken belli başlı şeyler vardır. Bunlar sırayla:
- Doldurma musluğunu kontrol edin. Eğer basıncı yükselten musluk hafif de olsa açık kalmışsa, kapatın.
- Basınç değeri 1.5 seviyelerinin üzerindeyse, tahliye vanalarını kullanarak kombi suyunu boşaltın ve basıncı gerekli seviyeye getirin.
- Cihaza kesinlikle ek bir müdahalede bulunmayın.
- Sorun devam ediyorsa, ilk fırsatta teknik destek almak için uzman bir ekip çağırın.
- Gerekli ayarlamalar yapılmış olmasına rağmen sorun devam ediyorsa, uzman bir ekibin desteği şarttır. Unutmayın ki, kombiler birbirini tamamlayan parçalardan oluşan karmaşık cihazlardır. Küçük gibi görünen sorunlar ileride daha büyük sorunlara yol açabilir, bu nedenle sorunu hemen çözmek önemlidir.