Güncel

RTÜK sığır kelimesi için alarma geçti: Selçuk Tepeli olayı nedir?

Abone Ol

Türkiye'de medya denetimini yürüten RTÜK, son olarak NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Selçuk Tepeli'nin canlı yayında kullandığı ifadeleri mercek altına aldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu konuda başlatılan incelemenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bu gelişme, medya sektöründe etik ve sorumluluk konularının tekrar gündeme gelmesine sebep oldu. Peki, RTÜK sığır kelimesi için alarma geçti: Selçuk Tepeli olayı nedir? detaylara ulaşmak içn okumaya devam edin...

RTÜK sığır kelimesi için Selçuk Tepeli'ye inceleme mi başlattı?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), televizyon programlarından birinde Selçuk Tepeli'nin kullandığı 'sığır' ifadesiyle ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Bu ifadeyi kullandığı için Tepeli'nin yayın ilkelerini ihlal edip etmediği konusunda yapılan incelemenin sonuçları merakla bekleniyor. RTÜK, toplumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak bu tür ifadelerin kullanımıyla ilgili genelge ve yönergeleri hatırlattı. Özellikle kamuoyunda yankı uyandıran bu tür ifadelerin medya tarafından nasıl ele alınması gerektiği konusunda da değerlendirmeler yapılıyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Selçuk Tepeli'nin son canlı yayınında yaptığı açıklamalara ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Tepeli'nin, gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yaptığı ziyarete yönelik "Ben olsam o fotoğraf yerine bir sığırla fotoğrafım olsun isterdim" şeklindeki yorumu, RTÜK'ün gündemindeki konulardan biri haline geldi.

RTÜK Başkanı Şahin, Mynet'e yaptığı açıklamada, medya içeriklerindeki şiddet unsurlarının yaygınlaşmasının doğru olmadığını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki görüşme sonrasında siyasi atmosferde oluşan yumuşama rüzgarını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Ancak, kutuplaşmayı artırmaya çalışan bir kesimin olduğunu da vurguladı.

Şahin, Selçuk Tepeli'nin söz konusu yorumu nedeniyle RTÜK'ün de soruşturma başlattığını aktardı. Bu çerçevede, medya kuruluşlarının toplumsal değerlere ve ayrımcılıkla mücadeleye daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Şahin, özellikle çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar ve dezavantajlı gruplara karşı pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirdi.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }