Suç ve ceza

Abone Ol

Son günlerde toplumda suç işleme oranı gittikçe artıyor. Suç işleyen insanlara verilen ceza toplumda suç işleme oranını düşürmüyor, tam tersine artırıyor. Çünkü suç işleyen insan cezalandırılırken ceza bir intikam aracı olarak görülüyor. Bu “dişe diş, göze göz” yaklaşımı suç oranının her geçen gün artmasına neden oluyor. Bunun kanıtını her gün haberlerde görüyoruz. İnsanlar cezalarını çektikten sonra tekrar suç işliyorlar.
Oysa suç oranının düşmesi isteniyorsa amaç, suç işleyen insanın ıslah olması olmalıdır. Bunun için de mevcut ceza sistemi değiştirilmelidir. 
Küresel toplumda cezaevlerinde insanlara psikolojik veya fiziksel işkence edilmemelidir, aksi halde bu insanlar daha hırçın, agresif ve nefret dolu hale gelmekte ve bir canavara dönüşmektedir.  
Cezaevinde çalışanlar, özellikle de gardiyanlar özel eğitimden geçirilmeli ve suçluluk psikolojisi öğretilmeli, neden suç işlendiği ve nasıl ıslah edileceği net olarak gösterilmelidir. Aksi halde cezaevleri birer suç üniversitesine dönüşmektedir. Suç işlemiş kişi ıslah olmak yerine daha tecrübeli ve tehlikeli bir suçluya dönüşmektedir. 
Suç işlemeyi kolaylaştıran faktörler vardır; aile düzeninin bozulması, başıboşluk, özel psikolojik durumlar, iş ortamının bozukluğu, toplumsal durumun müsait olması vb. gibi. Bu faktörlerin birleşimi insanın suç işlemesini kolaylaştırır.  
Toplumda çocukları yetiştirirken farkındalığın yükselmesi, doğru eğitim, sevgi ve şefkat verilmesi cezalandırmaktan çok daha etkilidir. Eğitimi önce suçun önlenmesinde kullanmak gerekir. Suçluluk psikolojisi eğitimi anaokullarında verilmeye başlanmalıdır. Her geçen gün artan gençlik suçlarının nedeni gençlerin sevgi ve şefkat görmemesidir. Gençlik döneminde birey asileşir, düzene isyan eder ve suç işleyebilir. 
Cezalandırmak insanın ıslah olmasına yardımcı olmaz, sadece daha çok acı çekmesine neden olur. Islah olmak daha bilinçli hale gelmek demektir ve bir insanın daha bilinçli olmasının yolu tekâmülsel değişimdir.  
Dünya Değişim Akademisi’nde bu konuyu kökten çözecek etkili bir değişim programı sunuluyor insanlığa: “Tekâmül Sanatı”
Bu teknikleri uygulayarak birey tekâmül eder ve mutlaka pozitif yönde değişmeye başlar.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }