Bilim ve Teknoloji

Telefonu yurtdışından getirip, harç 20 bin TL'ye çıkmadan önce para yatıranlara kötü haber!

Abone Ol

Bu yılın 7 Temmuz'unda, yurtdışından getirilen telefonların kayıt ücretleri 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye çıkarıldı. Bu değişiklik nedeniyle, yaklaşık olarak yüzbinlerce vatandaş, telefonlarını düşük bir bedelle kaydettirebilmek için vergi dairelerine akın etti. Ancak, bazı vatandaşların harç ücretini ödedikten sonra IMEI kayıtlarını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na yapmadıkları ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin raporuna göre, vatandaşlar telefonlarının kayıtlarını sorguladıklarında "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" mesajı ile karşılaşmaya başladılar.

Telefonlarını yeniden kaydetmek isteyen vatandaşlardan, 20 bin TL harç bedelini ödemeleri isteniyor. Bu sorun nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için çözüm arayışları devam ediyor.

MESAJLAR YAYGINLAŞIYOR

7 Temmuz'da yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 20 bin TL'ye çıkarılmıştı. O dönemde 6 bin 91 TL'ye kayıt yaptırmak isteyenler bu ücreti ödemişti. Ancak, bu kişilerden on binlercesinin, harcı ödemesine rağmen telefonlarının IMEI kayıtlarını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na yapmadığı anlaşıldı.

Vatandaşlar, telefonlarını yurt içinde kullanabilmek için 120 gün süreleri olduğunu hatırlatıyorlar ve bu süre içinde "Telefonunuzun IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" gibi mesajlar almaya başladılar.

Temmuz ayında harç ödemesi yapan vatandaşlar, o dönemdeki ödemenin geçerli kabul edilmesi gerektiğini savunarak, kayıtlarının bir kez gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyorlar. Ancak Hazine Bakanlığı'nın bu fikre sıcak bakmadığı, ancak konuyla ilgili çalışma başlattığı belirtiliyor.

Bakanlık, şu ana kadar harç ödemesine rağmen telefonlarını kaydedemeyen kişilerin 6 bin 91 TL'lerini vergi dairelerinden geri alarak, tekrar 20 bin TL harç bedelini ödemeleri halinde telefonlarını kaydedebileceklerini bildiriyor.

IMEI KAYIT BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR HATASI

Bazı kullanıcılar, 6 bin 91 TL'lik kayıt ücretini ödedikten sonra telefonlarının sinyal vermediğini ve IMEI kaydını yapmak istediklerinde "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" hatası aldıklarını bildirdi. 20 bin TL ödemek istemeyen cep telefonu sahipleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparken, bazı kullanıcılar BTK'yı aradıktan sonra sorunlarının çözüldüğünü belirttiler.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }