Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bir gazete haberi ile kamuoyuna yansıyan ve çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu ilgili mahkemeye intikal etmiş, halen yargılama sürecinin devam ettiği konu ile ilgili olarak süreci yakından takip ettiğimizi, ciddi iddiaların olduğu olay ile ilgili inceleme başlatıldığını ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz. Diğer taraftan mahkemeye intikal etmiş bir konu üzerinden insanların hekimleri ile sürdürdükleri tedavilere yönelik güvensizlik oluşturan, tedavileri değersizleştiren ve özellikle ülkemiz açısından önemli bir sorun olan çocukluk çağı travmaları ile ilgili belirsizlik yaratan açıklamalardan kaçınılması, mahkeme sürecinde olan bir konunun genelleştirilmemesi gerektiğini kamuoyu ve ilgililere duyurmak isteriz.Hekimlerimizce gerek psikoterapi gerekse ilaç kullanımı ile yürütülen tedavilerin sürdürülmesi, tedavilere olan güvenin korunması son derece önemlidir. Bu ciddi iddialarla ilgili olarak sürecin takipçisi olduğumuzu tekrar vurgular, ulaşılabilir, bilimsel, güvenli ve etik ilkelerle sürdürülen bir tedavi ortamının hekimliğin temel ilkesi olduğunu hatırlatmak isteriz.
Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu neden tutuklandı?
Eski İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini tecavüzle suçlattığı iddiasıyla tutuklandı.
Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu kimdir?
Zoroğlu'na ait resmi web sitesinde yer alan biyografisinde şu ifadeler yer aldı.
Çocuk ve Ergen Sağlığı Uzmanıyım. Bu alanda neredeyse 30 yılı tamamladım.
Tıp Fakültesi eğitimini İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde 1986-1992 yılları tamamladım.
Aynı Fakültede 1993-1997 yılları arasında uzmanlık (ihtisas) yaptım. Çocuk ve Ergenlerde disosiyatif bozukluklar, çocukluk dönemi travmaları, çocuk istismarı ve ihmali başlıca ilgi alanım oldu. Uzmanlık Tezim çocuk ve ergenlerde Disosiyatif Belirtilerin taranması amacıyla kullanılan bazı ölçeklerin ile birlikte ve çocuk ve ergenlerde Disosiyatif Belirtilerin değerlendirildiği ölçeklerin Türkçe’ye uyarlanması konusu ile ilgilidir.
1999-2006 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalını kurdum ve Anabilim Dalı Başkanlığını yürüttüm.
2003 yılında (sınavla) Doçent oldum.
2007 Yılında eski Fakültem olan İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalına Doçent olarak atanarak geri döndüm. 2010 Yılında Profesör kadrosuna atandım.
2011 ile 2016 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanı olarak çalıştım.
2021 yılında Çocuk Psikiyatrisi alanında SCI-E kapsamında yayın ve sitasyon açısından birinci oldum. SCI da yayımlanmış ve 100’ün üzerinde sitasyon almış 13 adet makalem bulunmaktadır. Toplam sitasyon sayısı ise 4 binin üzerindedir.
Dissosiyatif bozukluklar ve travma başta olmak üzere, otizm, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, çocuk psikiyatrisinde ilaç kullanımı konularında birçok çalışmam bulunmaktadır. Ayrıca gerek eğitici gerek klinisyen olarak son otuz yıldır çocuk ruh sağlığının her alanıyla ilgilenmekteyim.