Karadeniz müziğine damgasını vuran ünlü sanatçı Volkan Konak, KKTC'deki bir konserinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Konak'ın hayatı ve ölümüne dair bilinmeyenler, müzikseverler tarafından merak ediliyor. İşte, Volkan Konak'ın hayatı ve ölümüne dair tüm detaylar...

Volkan Konak Neden Öldü?

Karadeniz müziğinin sevilen ve saygı duyulan isimlerinden 58 yaşındaki ünlü sanatçı Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İskele kentindeki bir konser sırasında ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Konak, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Volkan Konak Kimdir?

1967 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde doğan Volkan Konak, eğitim hayatına Maçka'da başladı. Konak, 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na girdi. 1988 yılında konservatuvarı bitirerek, aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Halk Müziği üzerine Sosyal Bilimler master eğitimine başladı. 1991 yılında bu eğitimini tamamladı.

Efsane Albümler ve Uluslararası Başarılar

Sanat yolculuğuna 1989 yılında Maçka yöresinde yaptığı derleme çalışmalarını topladığı Suların Horon Yeri adlı müzik albümüyle başladı. Daha sonraları beste çalışmalarına başladı. Nâzım Hikmet, Yaşar Miraç, Ömer Kayaoğlu, Sunay Akın gibi değerli şairlerin eserlerini besteleyerek müziğini, tarzını belirlemiş oldu. 

Efulim ve "Gelir misin Benimle?" Albümleri

Karadeniz Müziğini Evrensel Müzik formlarıyla buluşturarak özgün bir yapıda yeniden şekillendiren Konak, Efulim’i 1993 yılında yaptı. Daha sonra 1994 yılının Ekim ayında Gelir misin Benimle adlı albümünü hazırladı. Askerlik görevi nedeniyle ara verdiği müzik çalışmalarına üçüncü albümü Volkanik Parçalar'ın çalışması ile geri döndü. Volkan Konak, 1998 yılında Kuzey Müzik Prodüksiyon adlı şirketini kurarak "Pedaliza" albümünü yayımladı.

Global Başarı ve Şimal Rüzgarı

Volkan Konak, 1993 yılından itibaren 50'ye yakın bestesiyle albümlerinde yer aldı. Konak, bu çalışmalar sonunda Gazeteciler Cemiyeti, çeşitli vakıf ve dernekler tarafından yılın sanatçısı seçildi. 1997 yılında Politika dergisi tarafından Yılın En İyi Müzik Sanatçısı seçildi. Volkan Konak’ın 1993 yılında ürettiği bir bestesinin tüm dünya hakları “Kuzey Müzik Prodüksiyon" ile Fransız prodüktör Alain Finet arasında yapılan sözleşme sonucunda Alain Finet tarafından satın alındı.

2000 yılında Şimal Rüzgarı adlı albümünü DMC’den çıkardı. 2003 yılında 3,5 yıl aradan sonra Maranda isimli albümü çıktı. 2006 yılında ise yayımladığı "Mora" albümünde yer alan "Gardaş" adlı eseri, Kazım Koyuncu anısına yazıldı ve bu albümdeki en özel parçalardan biri haline geldi.

Kansere Karşı Mücadele ve Çernobil Araştırması

İki yıl süren Çernobil araştırmasıyla bu facianın Türkiye ve de özellikle Karadeniz Bölgesi üzerindeki etkilerini derleyip belgelendirmiştir. Kanserden babası dahil birçok yakınını kaybeden Konak, sözlerini ablası Nuran Bahçekapılı'nın yazdığı "Cerrahpaşa" adlı eserini babası için bestelemiştir. Yıllardır Karadeniz Bölgesindeki kanser vakalarının artışına dikkat çekmek için uğraşan Volkan Konak, bölgeye Kanser Araştırma Hastanesi kurulması için mücadele etmektedir.

Mimoza ve Lifor: Yılın Albümleri

2009 yılında "Mimoza" albümünü yayımlayarak hayranlarıyla yeniden buluşan Konak, albümün kliplerini "Göklerde Kartal Gibiydim" ve "Mimoza Çiçeği" gibi parçalarına çekti. 2012 yılında "Lifor" albümünü çıkararak müzik yolculuğuna devam etti. Albümün en dikkat çeken parçalarından "Nerdesin (Karagözlüm)" ve "Ayletme Beni" müzikseverlerin büyük ilgisini gördü.

Kaynak: Haber Merkezi