"Belediyeler LÖSEV ile Bilinçleniyor" farkındalık semineri kapsamında, 1998 yılında Hematolog ve Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara’da kurulan LÖSEV’in çalışma alanları, projeleri ve gönüllülük faaliyetleri detaylı olarak tanıtıldı. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda düzenlenen sunumda, LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Hasret Hantırak ve Aktif İletişim Personeli Neslişah Kandemirli, “Hayatımız Çocuklarımız” sloganı eşliğinde vakfın lösemi ve kanser hastası çocuk ile yetişkinlere sunduğu destekler hakkında bilgi verdi.

LÖSEV hakkında bilgi

Seminer kapsamında, 1998 yılında Hematolog ve Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara’da kurulan LÖSEV’in (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) faaliyetlerine değinildi. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen farkındalık ve tanıtım sunumunda, vakfın çalışma alanları, lösemi ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlerin ailelerine ayni ve nakdi yardım, sosyal ve psikolojik destek, eğitim desteği ile iyileşmiş gençlere istihdam olanakları gibi çeşitli hizmetleri kapsıyor.

Bir aile olarak görüyoruz

Sunumda, LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Hasret Hantırak ve Aktif İletişim Personeli Neslişah Kandemirli, vakfın “Hayatımız Çocuklarımız” sloganı altında yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, 2015 yılında kurulan Avrupa’nın ilk ve ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ile multidisipliner çocuk-yetişkin hastanesi LÖSANTE’nin açılışına da değindi. Hantırak, Ankara’da kurulan LSV Eğitim Kurumlarında ilk, ortaokul ve lise düzeyinde ücretsiz eğitim verildiğini, çocukları ve yakınlarını bir aile olarak gördüklerini ifade etti. Ayrıca, Anne Üretim Atölyeleri’nde elde edilen gelirlerin lösemili ve kanser hastası çocukların sağlık ve eğitim giderlerine aktarılmak üzere kullanıldığını ve bu atölyelerde üretilen ürünlerin LSV Dükkan’da satışa sunulduğunu aktardı.

LÖSEV gönüllüsü olmaya davet

Gönüllülük konusunda önemli açıklamalarda bulunan Hantırak, LÖSEV gönüllüsü olmanın herhangi bir yaş sınırı veya eğitim şartı olmadığını belirterek, her yaştan duyarlı vatandaşın vakfın tanıtımına destek verebileceğini, organizasyonların düzenlenmesinde yardımcı olabileceğini, satış ve tanıtım stantlarında görev alabileceğini ve hatta sadece sosyal medya üzerinden destek sunarak katkıda bulunabileceğini vurguladı. Böylece, her vatandaşın LÖSEV için yapabileceği bir şeyin mutlaka olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Murat Beşir Babaoğlu