İzmir

Büyükşehir, kadınlara yönelik yenilikçi projeler ile Türkiye'ye örnek oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere, istihdam olanaklarına, şiddete maruz bırakıldıkları takdirde haklarını güvence altına alacak mekanizmalara erişimlerini sağlamak amacıyla projeler yürütmeye devam ediyor. Geçici Kadın Barınma Merkezi ve otel hizmeti veren Büyükşehir, kadınları ekonomik olarak güçlendirmeye yönelik çalışmaları ile Türkiye’ye örnek oluyor

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan kadına şiddet olaylarına karşı kapsamlı bir mücadele başlatarak, kadınların psikolojik, ekonomik ve hukuki konularda desteklenmesine yönelik yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Kentteki kadınların sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ve istihdam olanaklarına erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen yenilikçi projeler, Türkiye’de örnek teşkil ediyor.

Önleyici ve koruyucu tedbirler

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay liderliğinde 'Kadın Dostu Kent' vizyonuyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Kadına karşı şiddetle mücadeleyi güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir çevre yaratmak amacıyla Mor Çember ve Eşit İzmir gibi farkındalığı artırıcı projeler uyguladıklarını kaydeden Hızlı, insan hakları eğitimi programları ile kadınların toplumsal hayata eşit haklarla katılımını desteklediklerini ifade etti.

Kadın sığınma evleri, geçici kadın barınma merkezi ve otel hizmetleri ile kadına yönelik şiddetle mücadelede önleyici ve koruyucu tedbirlerin alındığını belirten Hızlı, İzmir'in, kadınların kendilerini güçlü hissettiği bir kent olduğunu aktararak, bu bilinçle çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yerel Eşitlik Eylem Planı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 2022-2024 Yerel Eşitlik Eylem Planı ile kadınların kentsel hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. 2025-2027 yıllarını kapsayacak yeni bir eylem planı için hazırlıklara devam edildiği de açıklandı.

Otel hizmeti 

Kadınların barınma sorunu için alternatif çözümler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki kadın sığınma evine sahip. Ayrıca, 2024 yılında açılan Geçici Kadın Barınma Merkezi, kadınların sığınma evinden sonraki desteklenmesi amacıyla hizmet veriyor. Otel hizmeti ile şiddet mağduru kadınlar ve çocukları geçici konaklama imkanına kavuşuyor.

Kadın Dayanışma Merkezleri 

Bunun yanı sıra, Kadın Dayanışma Merkezleri aracılığıyla kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek hizmetleri sunulurken, çeşitli atölye çalışmaları ve kurslar da düzenleniyor. Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmalarını hedefleyen meslek kursları, kültürel ve sportif faaliyetler, hukuki destek ve temel savunma eğitimleri de sağlanıyor.

Anne Kart

Kadınlara yönelik sağlanan 60 kontörlük ulaşım desteği ile Anne Kartı uygulaması, çocuklarıyla sosyal hayata katılmalarını kolaylaştırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların güçlenmesi ve toplumda daha aktif bir rol almaları için tüm bu çalışmaları sürdürecek.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }