Ekonomi

Depremzede iş kadınlarına EİB’den mentorluk desteği

Abone Ol

DİLEK ÇAKIR 
EİB Export-Up Mentörlük Programının yeni döneminde,  deprem bölgesine yönelik olarak Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) işbirliğiyle, afet durumu nedeniyle ticari faaliyetleri sekteye uğrayan Adıyaman’dan 3, Diyarbakır’dan 3, Gaziantep’ten 3, Hatay’dan 3, Kahramanmaraş’tan 1, Malatya’dan 2 toplamda 14 kadın girişimciye iş dünyası temsilcilerinin uzmanlık ve yetkinlikleri doğrultusunda verilecek eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşımları ile girişimcilerin tekrardan ihracata dönmeleri amacıyla mentorluk hizmeti sunulacak.  Çevirmiçi olarak düzenlenen Export-Up Mentörlük Programı’nın üçüncü dönem açılış programında geçmiş dönem programlarda mentorluk alan girişimci kadınlar hikayelerini anlatırken,  açılış toplantısına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seray Seyfeli, Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Odabaşı’nın yanı sıra girişimciler ve basın mensupları katıldı. 

“Cinsiyet eşitliğinde öncüyüz”

Açılış programında konuşan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren tüm mesailerini depremin yaralarını sarmaya adadıklarını belirterek, “EİB olarak Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında öncü bir rol üstleniyoruz. Çünkü misyonumuz sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak. Türkiye’ye rol model olan EİB Export-Up Mentörlük Programımızın yeni dönemini GAİB ve Ege İş Kadınları Derneği işbirliğiyle ticari faaliyetleri sekteye uğrayan 11 ildeki 14 kadın girişimcimize yönelik kurguladık. Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay’dan 3’er, Kahramanmaraş’tan 1, Malatya’dan 2 toplamda 14 kadın girişimcimize iş dünyası temsilcilerimizin uzmanlık ve yetkinlikleri doğrultusunda verilecek eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşımları ile girişimcilerimizin tekrardan ihracata dönmeleri amacıyla mentörlük hizmeti sunacağız. Programın yine 6 ay sürmesini planlıyoruz. Hedef pazar belirleme, global pazarlama stratejisi, e-ihracat, start-up kültürü ve birçok enstrümanı içinde barındıran yeni nesil devlet yardımları hakkında eğitimler de verilecek” dedi.

“Program 6 ay sürcek”

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren gerek sahada gerekse masa başında çalışmaları sürdürdüklerini belirten Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkan Yardımcısı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Aslı Odabaşı, EGİKAD olarak kadınlara yönelik iki proje yürüttüklerini, bu programla birlikte ise depremden etkilenen illerdeki kadınlara verilecek mentorluk ve eğitimler ile girişimci kadınları yeniden ihracata kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Odabaşı, “15 kadın girişimcimize iş dünyası temsilcilerimizin uzmanlık ve yetkinlikleri doğrultusunda verilecek eğitim, danışmanlık ve deneyim paylaşımları ile girişimcilerimizin tekrardan ihracata dönmeleri amacıyla mentorluk hizmeti sunulacaktır. 6 ay sürmesi planlanan bu program kapsamında biz de Ege İş Kadınları Derneği olarak Export-Up Mentorluk Programı önderliğinde kadın girişimcilere desteğimizi sağlamayı amaçlıyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Ege İş Kadınları Derneği iş birliğiyle hazırlanan bu programın herkes için eğitici ve verimli geçmesini umuyorum” diye konuştu.

{ "vars": { "gtag_id": "AW-16801464760", "config": { "AW-16801464760": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } }