Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis’te gerçekleştirdiği ziyaretlerle önemli mesajlar verdi. CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır ile bir araya gelen İmamoğlu, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Görüşmenin ana gündemi, yerel yönetimlerde demokratik süreçlerin güçlendirilmesi ve kayyum uygulamalarının kaldırılmasıydı.
Kayyum Uygulamalarına Tepki: "Bu Gündem Kalkmalı"
Ekrem İmamoğlu, TBMM çatısı altında siyasi partilerle yürüttükleri görüşmelerde, özellikle kayyum sürecine dair kaygılarını dile getirdiklerini ifade etti. Kayyum uygulamalarının demokrasiyi zedelediğini belirten İmamoğlu, "Hiç kimsenin böyle kötü bir iradeyi kullanma konusunda hak elde etmemesini arzu ediyoruz. Bunun çözüm yeri de Meclisimizdir," dedi.
Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile başlattıkları görüşme turunu bütün siyasi partilere taşımaya özen gösterdiklerini vurgulayan İmamoğlu, “Aldığımız geri dönüşleri ve sonuçları rapor haline getirip, grup başkanvekillerimizle paylaştık. Sürecin son aşamalarını müzakere ediyoruz,” ifadelerini kullandı.
"Yerel Yönetim Demokrasi Güçlenmeli"
TBB Başkanı kimliğiyle yaptığı ziyaretin yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için önemli olduğunu belirten İmamoğlu, çözüm sürecine dair olumlu bir noktaya geldiklerini söyledi. İmamoğlu, "Bu değişikliğin iyi bir değişiklik olacağına inanıyoruz. Umuyorum, tüm siyasi partiler hukuka, demokrasiye ve kanunlara uygun şekilde bu gündemi ülkenin üzerinden kaldırır," dedi. Görüşmelerin sağlıklı bir sonuca ulaşacağına dair umutlarını dile getiren İmamoğlu, katkı sunan herkese teşekkür etti.
Bir gazetecinin Meclis Başkanı ve MHP ile olası görüşmelerine ilişkin sorusuna ise, "Henüz dönüş olmadı. Görüşmeye hazırız. Talebimiz devam ediyor," yanıtını verdi. İmamoğlu, yerel yönetimlerin demokratik işleyişini iyileştirmek için çabalarının süreceğini belirtti.
Meclis’te Çözüm Arayışı
Ekrem İmamoğlu’nun Meclis temasları, yerel yönetimlerin demokratik işleyişini güvence altına almayı hedefliyor. Kayyum uygulamalarının kaldırılması, hukukun üstünlüğünün korunması ve seçme-seçilme hakkının güçlendirilmesi için yürütülen bu süreç, siyasi partilerin iş birliği ile sonuçlanması beklenen önemli bir adım olarak öne çıkıyor.