Ege Üniversitesi (EÜ) Etnografya Müzesi, Doç. Dr. Serap Işıkhan ve Doç. Dr. Gonca Karavar’ın eserlerinin yer aldığı “Zamanın İzleri Çini ve İğneli Keçe Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor. Serginin küratörlüğünü EÜ Etnografya Müzesi Müdürü Doç. Dr. Dilek Maktal Canko üstleniyor. Geleneksel sanatları çağdaş yorumlarla buluşturan sergi, 13 Şubat 2025’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Geçmişten günümüze bir iz
Doç. Dr. Serap Savaş Işıkhan, sergide yer alan eserlerinde, Geleneksel Türk Seramik Sanatı’nı tarihsel bir bağlamda yorumladığını belirtti. Çalışmalarında, farklı coğrafyaların ve kültürlerin bir araya gelerek oluşturduğu sentezlere odaklanan Doç. Dr. Işıkhan, her bir teknik detayın geçmişten günümüze bir iz taşıdığını ifade etti. Eserlerinde form, renk ve desen üçlemesini ön plana çıkaran sanatçı, geleneksel tasarımları çağdaş tasarım ilkeleriyle yeniden yorumlamayı amaçladığını vurguladı. Seramik uygulamalarında karışık teknikleri kullanarak özgün tasarımlar ortaya koyduğunu belirtti.
Geleneksel ve çağdaş sanatın izlerini taşıyor
Doç. Dr. Gonca Karavar ise eserlerinde Anadolu Selçuklu döneminin mimari ve sanatsal mirasını modern bir yorumla canlandırmayı hedeflediğini dile getirdi. İğneli keçe tekniği ile hazırlanan eserlerin, hem geleneksel hem de çağdaş sanatın izlerini taşıdığını ifade eden Doç. Dr. Karavar, tarihi mirası bugüne taşımayı amaçladığını söyledi.