Ege Üniversitesi (EÜ) Merkez Kütüphanesi, önemli yatırımlar sonucu, günün ihtiyaçlarının ötesine geçerek adeta bir referans kaynak üssüne dönüştü. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın liderliğinde yapılan bu yatırımlar, hem üniversitenin öğrencilerine hem de dış kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyor. Son yapılan çalışmalarla, Merkez Kütüphane’nin veri tabanı sayısı 62’den 141’e çıkarılırken, elektronik kaynak sayısı 226 binlerden 7 milyona, toplam kaynak sayısı ise 490 binden 8 milyona yükseldi.
Bilgiye hızlı ve kolay erişim
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitelerin bilgi üretme ve araştırma işlevlerinin en önemli kısmının bilgiye erişim olduğuna dikkat çekerek, kütüphanelerin, bir üniversitenin bilgiye en hızlı erişilen ve bu bilgiyi üreten kurumlar olduğunu vurguladı. Bu nedenle kütüphanedeki kaynakların sürekli olarak artırıldığını ifade etti.
Yaşam merkezi haline geldi
Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, öğrencilerin ve akademisyenlerin yanı sıra dış kullanıcılar için de sosyal bir yaşam alanına dönüşmüş durumda. Kütüphanede öğrencilerin sınav dönemlerinde 7 gün 24 saat hizmet veriliyor, ayrıca çay, çorba ve börek gibi ikramlar da sunuluyor. Kütüphanenin engelli dostu özellikleri ile fiziksel koşulları da öne çıkıyor. Ayrıca, dijital arşiv ve zengin elektronik veri tabanlarıyla kullanıcılara büyük kolaylık sağlanıyor.
Proofreading hizmeti sürecek
Kütüphane hizmetlerinin genişletilmesi kapsamında, 2020 yılında başlatılan proofreading hizmetinin 2025 yılında da devam edeceği duyuruldu. Kütüphane, grup çalışma salonları, bilgisayar salonu, kişisel çalışma odaları ve sesli kitap stüdyoları ile araştırmacılara kapsamlı bir destek sunuyor. Ege Üniversitesi, bu projeyle bilgiye erişim konusunda önemli bir adım atarak, üniversiteyi daha güçlü bir araştırma merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.