Gaziemir Belediyesi, çevreye duyarlı projelerine bir yenisini daha ekleyerek ilçedeki tekstil atıklarının toplanması için ihale gerçekleştirdi. İhale, 3 milyon 450 bin lira gelir elde edilmesini sağladı ve bu gelir, ilçenin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli bir katkı sundu.
Çevreye büyük katkı
Gaziemir Belediyesi’nin, tekstil atıkları ve ikinci el giysilerin evsel atıklardan ayrı toplanması, ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi için düzenlediği ihale, 3 milyon 450 bin lira artı KDV gelir elde edilmesini sağladı. Gaziemir Belediye Encümeni tarafından yapılan ihaleyi, AJ International Group İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şirketi kazandı. Sözleşme kapsamında, firma üç yıl boyunca ilçedeki tekstil atıklarını toplayacak, taşıyacak ve ayrıştıracak. Bu proje sayesinde sadece belediyeye gelir sağlanmakla kalmıyor, çevreye de büyük bir katkı sunuluyor.
Aylık 270 milyon litre su tasarrufu
Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, tekstil atıklarının geri dönüşümüyle belediyeye önemli bir gelir kazandırılmasının yanı sıra, çevresel anlamda da önemli bir adım attıklarını vurguladı. Başkan Işık, bu projeyle, sadece belediyeye yıllık 1 milyon 150 bin lira gelir sağladıklarını, ayrıca her ay yaklaşık 270 milyon litre su tasarrufu sağlayarak dünyaya da katkı yaptıklarını söyledi. Ayrıca, tekstil atıklarının geri dönüştürülmesinin çevresel faydaları ve sürdürülebilir yaşam için ne denli önemli olduğunun altını çizdi.
20 ton tekstil atığı toplanacak
Gaziemir'deki 152 adet Kullanılmış Giysi ve Tekstil Atık Kumbarası’nda toplanacak aylık ortalama 20 ton tekstil atığı geri dönüştürülecek. Bu sayede, atıkların yeniden kullanımı sağlanırken, su tüketimi açısından da büyük bir tasarruf sağlanacak. Başkan Işık, ilçedeki tüm vatandaşları, geri dönüşebilen atıkları atık kumbaralarına bırakmaya davet etti.
Atıklar ekonomiye kazandırılıyor
Belediye, sıfır atık sistemini kurma yönündeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Başkan Işık, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve 5 noktadaki Mobil Atık Getirme Merkezleri ile, ilçedeki 400 atık kumbarası aracılığıyla geri dönüştürülebilen atıkları çöpten ayırarak ekonomiye kazandırıyor. Bu çalışmalar, Gaziemir’in çevre dostu bir kent haline gelmesi için atılan önemli adımları oluşturuyor.