Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, yılın ilk 11 ayında 192 ülke ve serbest bölgeye toplam 2 milyar 833 milyon 691 bin dolarlık tekstil ürünü ihracatı gerçekleştirdi. Bölgeden yapılan toplam ihracat ise aynı dönemde 10 milyar 624 milyon 847 bin dolara ulaştı.
İhracatın Lokomotifi Tekstil
Güneydoğu Anadolu Bölgesi, tekstil sektörüyle ihracatındaki ivmeyi korumayı başardı. Tekstil ve hammaddeleri sektöründen en çok ihracat Avrupa Birliği ülkelerine yapılırken, bu bölgeye gönderilen ürünlerin payı yüzde 4 artış gösterdi. İhracatta en büyük pazarlar arasında 330 milyon 512 bin dolarla Irak birinci, 269 milyon 697 bin dolarla İngiltere ikinci, 198 milyon 108 bin dolarla İtalya ise üçüncü sırada yer aldı.
“Genç İş Gücü ve Çevre Dostu Üretimle Güçleniyoruz”
Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, tekstil sektörünün bölge ve ülke ekonomisine sunduğu katkılara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Genç iş gücüne dayalı beşeri sermayemiz, tekstil üretiminde çok önemli bir potansiyel oluşturuyor. Bu potansiyeli çevre dostu üretim teknolojileriyle birleştirerek sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, dijitalleşme ve eğitim odaklı projelerle bu güçlü altyapıyı daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Sektörümüz, yeşil ve dijital dönüşümle entegre olarak hem Türkiye hem de küresel piyasa için katma değer yaratmaya devam edecek. Birliğimiz de bu hedeflere ulaşmak adına var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor."
Bölgenin coğrafi avantajlarının yanı sıra, sürdürülebilirlik ve yenilikçi yaklaşımları benimsemesi, tekstil sektörünün hem üretim gücünü hem de ihracattaki başarısını artırıyor.