Atölye, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun uygulama mutfağında gerçekleştirildi. Katılımcılar, Bornova Belediyesi’nin desteğiyle yapılan etkinlikte, Eğitmen Şef Selin Güloğlu’nun rehberliğinde Kınalı Bamya Tempura & Bravas Sos, Kınalı Bamya Öcce & Sumaklı Yoğurt Sos ve Geleneksel Bamya Çorbası gibi çeşitli yemekleri hazırladılar. Katılımcılar ayrıca, bamya içeren tatlı tariflerinden biri olan Kınalı Bamyalı Cheesecake’i de denediler.
Selin Güloğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada, coğrafi işaretli kınalı bamyanın çeşitli tariflerle kullanılmasının yaygınlaştırılmasını ve füzyon mutfak çerçevesinde tarif zenginliği oluşturulmasını amaçladıklarını belirtti.
Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, kınalı bamyayı modern tarifler ve pişirme teknikleri ile İzmir halkına tanıtmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Prof. Dr. Genç, bamyanın sağlık açısından sağladığı vitamin, mineral, lif ve antioksidan faydalarına da dikkat çekti.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Yaşar Üniversitesi ile düzenlediğimiz Kınalı Bamya Atölyesi’nde ilçemize özgü bu özel bamya türünü, özgün tariflerle yeniden yorumladık. Etkinlik oldukça keyifli geçti” şeklinde konuştu.
Etkinlik sonunda, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney Gevrek, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hazırlanan yemekleri birlikte tadıp etkinliğin başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirttiler.