Başlıca merak konularından biri olan Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Kavala'nın kimliği ve mesleği, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Ayşe Buğra Kavala'nın kim olduğu ve ne tür bir meslekle uğraştığı, geniş kitleler tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Kavala'nın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilen soruların yanıtları, geniş bir izleyici kitlesi tarafından bekleniyor. Ayşe Buğra'nın kimliği ve mesleki geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için detaylar...

Ayşe Buğra Kimdir?

Prof. Dr. Ayşe Buğra, 19 Aralık 1951 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Robert Kolej'de başlamış ve ardından 1970-1973 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim görmüştür. Yüksek öğrenimini Kanada'da Laval Üniversitesi'nde tamamlamış olan Buğra, aynı üniversitede yüksek lisans (1976) ve McGill Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde doktora (1983) derecelerini almıştır.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapmış ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu UYGAR Merkezi'nin kurucu başkanlığını üstlenmiştir. Buğra, İktisadi Düşünce Tarihi, İktisat Metodolojisi, Karşılaştırmalı Sosyal Politika ve Gelişme İktisadı gibi konularda önemli araştırmalar ve yayınlar gerçekleştirmiştir. 2015 yılında, ekonomilerde ve küresel düzeyde sosyal politikalar konusundaki katkılarından dolayı The World Academy of Sciences (TWAS) tarafından Sosyal Bilimler Ödülü'ne layık görülmüştür. 1988 yılında işadamı Osman Kavala ile evlenen Ayşe Buğra, birçok ödül kazanmış bir bilim insanı ve akademisyendir.

Ayşe Buğra'nın Mesleği Ne?

Ayşe Buğra, akademisyen kimliğiyle tanınmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İktisadi Düşünce Tarihi, Karşılaştırmalı Sosyal Politika ve Gelişme İktisadı gibi konularda uzmanlaşmış ve birçok önemli eser kaleme almıştır. Ayrıca, çeşitli çeviri eserleri bulunmaktadır.

Ayşe Buğra'nın Kitapları:

  • New Capitalism in Turkey: The Relationship between Politics, Religion and Business (2014; Türkçesi: Türkiye'de Yeni Kapitalizm: Siyaset, Din ve İş Dünyası, 2015)
  • Sınıftan Sınıfa (Taylan Acar, Esin Ertürk, Özgür Burçak Gürsoy, Ebru Işıklı, Aysun Kiran ve Sevecen Tunç ile birlikte, 2010)
  • Yoksulluk, Kapitalizm ve Türkiye'de Sosyal Politika (2008)
  • Devlet-Piyasa Karşıtlığının Ötesinde: İhtiyaçlar ve Tüketim Üzerine Yazılar (2000)
  • Islam in Economic Organizations (1999)
  • State and Business in Modern Turkey (1994; Türkçesi: Devlet ve İşadamları, 1995)
  • İktisatçılar ve İnsanlar (1989)

Ayrıca, çeşitli çeviri eserleri de bulunan Ayşe Buğra, eserleri ve katkılarıyla önemli ödüller kazanmış bir yazar ve akademisyendir.

Kaynak: Haber Merkezi